startside

Tromme & Dansetimer

Kalender

Instruktør

Workshops

Særlige Begivenheder

HISTORIE OG BAGGRUND

Company Forè-Foté betyder sort og hvid på susu, et sprog, der tales på Guineas vestkyst.

Igennem optræden og undervisning arbejder ensemblet for at bevare og fremme de vestafrikanske djembe-spillende kulturers traditionelle musik og dans.

Ensemblet er grundlagt af den guineanske djembe-Master Drummer M. Lamine ”Dibo” Camara og består af anerkendte internationale musikere fra hele verden. Forè-Fotés energiske optræden giver vores moderne ”globale samfund” et indblik i de vestafrikanske djembe-orkestres traditionelle musik og dans.

traditionnelle dans

Forè-Fotés musik repræsenterer den mangfoldighed og gejst, man finder i de store etniske grupper, der spiller i den traditionelle sanbanyi- eller yembé-stil (djembe på malinke).

Forè-Fotés lidenskabelige forestillinger, Master Class workshops og fremragende multikulturelle foredrag/opvisninger er en fantastisk mulighed for at opleve en kulturel udveksling blottet for race- og kønsdiskrimination og etniske fordomme, hvor mennesker uanset hudfarve kan mærke den energi, ynde og kraft, som de traditionelle afrikanske kunster rummer.

De spiller hovedsageligt den traditionelle musik, man finder den dag i dag i Guinea og Mali. I disse samfund er der traditionelle rytmer og danse for næsten enhver begivenhed i et menneskes liv – fra navngivningsceremonier til begravelsesceremonier. Der er rytmer til arbejdet, festlige lejligheder, bryllupper, velkomster … og det er pga. disse dagligdagsbegivenheder, at djemben og dens musik eksisterer – og det er herfra,

Forè-Fotés musik udspringer. Disse urgamle rytmer er blevet taget under kærlig og innovativ behandling af Master Drummer M. Lamine ”Dibo” Camara, hvis medrivende nyarrangementer af de rytmer, han lærte som barn, bibringer det traditionelle en genial og moderne drejning.

Baggrund

Om

Biografier

Billeder

Butik

Videos