startside

Tromme & Dansetimer

Kalender

Instruktør

Workshops

Særlige Begivenheder


Tropeø-beliggenheden

Forè-Foté School of Drum and Dance i Guinea er beliggende på den smukke og fortryllende tropeø Roume (ca. 1 times bådsejlads fra hovedstaden Conakry). Eleverne bliver deltagere/observatører i en traditionel susu-landsby og får ofte mulighed for at overvære og/eller deltage i traditionelle landsbybegivenheder.

Gennem tiden har elever været til stede ved bryllupper, navngivnings-ceremonier og andre traditionelle højtider. Landsbyen ligger i frodige omgivelser tæt på dejlige sandstrande. Dit besøg finder sted i den regnløse sæson, hvor den gennemsnitlige dagstemperatur ligger på omkring 27 grader C. Guinea er et overvejende muslimsk land forankret i en animistisk (åndemaner) kultur. Skønt hovedsproget er fransk, taler mange mennesker susu eller andre stammesprog. Valutaen er guinea-franc med en kurs på omkring 1600 GF til 1 US dollar.
Conakry Location
mapsBlandt de susu-talende indbyggere langs
den vestafrikanske republik Guinées (Guinea) kyst betyder ordene ”Forè” og ”Foté” direkte oversat ”sort” og ”hvid”. Siden 1992 har mennesker af forskellig etnisk baggrund udtalt de to ord sammen i 13 lande og på tre kontinenter, hvorved de to ord er kommet til at betyde langt mere til sammen, end de nogensinde kunne hver for sig.

De henviser ikke kun til det førende vestafrikanske musik- og danseensemble, for ”Forè-Foté” symboliserer også en ægte kulturel og kunstnerisk udveksling blottet for race- og kønsdiskrimination og etniske fordomme, hvor mennesker uanset hudfarve kan opleve den energi, ynde og kraft, de traditionelle vestafrikanske kunster rummer.

Ensemblet er grundlagt af Master-percussionisten, komponisten, koreografen og læreren M. Lamine ”Dibo” Camara og består af anerkendte kunstnere fra Afrika, Europa og USA. Company Forè-Foté får snart verdenerne til at smelte sammen i din by med deres lidenskabelige forestillinger og fremragende multikulturelle workshops og foredrag/opvisninger.

Baggrund

Om

Biografier

Billeder

Butik

Videos